Nieuws

mei 2019

Normaal-Reünie overhandigt cheque

Normaal-Reünie overhandigen cheque aan Natuurboerderij

Afgelopen zondag mocht Jan Dirk Nijkamp, voorzitter van Natuurboerderij Lindehoeve, een prachtige cheque ontvangen uit handen van de organisatie van de Normaal-Reünie. € 500,- schenken zij aan de Natuurboerderij.

De Normaal-Reünie is ontstaan uit een groep fanatieke Normaal aanhangers, die elk jaar weer de optredens van Normaal hebben bijgewoond, sommigen meer dan 10x. De eerste reünie werd in het voorjaar van 2012 georganiseerd door 5 fans, toen nog zonder live-band bij de Familie Hilgenkamp aan de Welsummerweg.

In 2015 stopte de band Normaal na 40 jaar en de organisatie van de Normaal-Reünie kreeg steeds vaker het verzoek om een 2e editie te organiseren. Hieraan kon de organisatie, inmiddels gegroeid naar 6 mensen, in maart 2017 gevolg geven. Karl Kolbe bood aan hoofdsponsor te zijn en stelde zijn bedrijfshal aan de Singel 2 ter beschikking. Ook de coverband De Kisjeskearls, gezien bij Kachel FM in Hoonhorst, werd benaderd en zo was de 2e editie een feit. Uiteraard kwam er ook een derde reünie: Op 16 februari van dit jaar werd door 7 personen de 3e editie georganiseerd. Terugkijkend zegt de organisatie: “Wij zijn van mening dat wij een feest moeten organiseren zoals de gemeente het graag ziet. Hier komt best veel bij kijken om het besloten feest veilig maar vooral gezellig te laten verlopen. Daarom zijn wij nu met 7 personen. Gelukkig hebben wij alle medewerking van sponsors en vrijwilligers gehad, en de avond was dan ook zeer geslaagd! We merken dat Normaal nog erg leeft in deze regio. Wij zijn na de vele positieve reacties alweer voorzichtig bezig met de plannen voor een vierde editie in 2021. Met de opbrengst van de Normaal-Reünie organiseren we nog een afterparty voor de organisatie en de vrijwilligers, maar we wilden ook dat er iets ten goede kwam aan de Dalfser Gemeenschap en de Natuurboerderij is dat bij uitstek.”

Het geld dat naar Natuurboerderij Lindehoeve gaat, wordt bijzonder gewaardeerd en zal een goede bestemming krijgen. Het bestuur heeft plannen voor aanpassing van het plein om zo een centraal punt te creëren. Ook bestaat de boerderij dit jaar 15 jaar, eind juni wordt hiervoor een feest voor iedereen uit Dalfsen georganiseerd.

mei 2019

Kunst om Dalfsen, Kunstpunt 11

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Op 4 en 5 mei is het Kunst- & Cultuurweekend rondom Dalfsen. Bij Natuurboerderij Lindehoeve hebben wij tussen 10.00 en 17.00 uur 4 kunstenaars te gast met hun collectie kunst.

Dinah

Dinah maakt sieraden van rubber. Hiervoor gebruikt ze verschillende soorten waarbij de holle soort met aluminium draad zorgt ervoor dat de prachtige halssieraden netjes blijven liggen. Bovendien gebruikt ze alleen maar aluminium, voor die mensen die allergisch zijn. In de sieraden gebruikt Dinah ook halfedelstenen en glazen of houten kralen. Ze is begonnen met vooral rood in combinatie met rubber, maar inmiddels maakt ze ook veelkleurige sieraden variërend in kettingen, broches, hangers en ringen. Zij zijn allemaal uniek en zeker de moeite waard om te bekijken.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Katarina Jankowski

Schildert met allerlei soorten technieken. Prachtig zijn de op hout geschilderde dieren, vogels en herten die worden geleid door de vormen en oneffenheden in het hout. Speciaal voor Kunst om Dalfsen heeft ze een collage gemaakt met nestjes. Deze zijn gemaakt in olieverf en geven een mooi overzicht van verschillende soorten eieren. Ook heeft ze aquarel en nog een aantal andere olieverf schilderijen bij zich. Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Gerell & Janell

Ze schilderen allebei en maken prachtige beelden van zeepsteen en brons. Dit echtpaar vult elkaar perfect aan. De expositie is een combinatie van robuust de abstracte beelden tot heel verfijnde technieken in bijvoobeeld het schilderij van een roodborstje. Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Winkel van Philadelphia

Achter de boerderij is de winkel van de cliënten van Philadelphia. Vergeet ook daar niet even om te kijken. De cliënten ontvangen u graag!

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

maart 2019

Eerste lammetjes Natuurboerderij

Eerste lammetjes geboren!

Het is lente! De eerste lammetjes zijn geboren! Mama Schoonebeker heeft vanmorgen twee ram lammetjes gekregen.

De verwachting is dat voor Pasen alle schapen hebben gelammerd. Kom dus binnenkort eens op kraamvisite!

Kuikentjes horen bij Pasen, daarom zetten wij vanaf woensdag de broedstoof aan. Een heerlijk warm plekje om de eieren uit te broeden.

maart 2019

Philadelphia

Nieuwe ontmoetingsplek voor wijkbewoners in Lindehoeve Dalfsen

Sinds enige jaren konden buurtbewoners in Dalfsen terecht bij ’t Noaberhuus. Een ontmoetingsplek waar zij samen kunnen komen. Om even gezellig een kop koffie te drinken, samen te eten, een praatje te maken en activiteiten te ondernemen. ‘t Noaberhuus was een initiatief van oa. het RIBW, Philadelphia Zorg en Woonzorgcentrum Rosengaerde. Eind 2018 besloot ’t Noaberhuus te stoppen met het aanbieden van activiteiten voor de wijkbewoners.

Nieuwe ontmoetingsplek in de Lindehoeve

Philadelphia en de Rosengaerde vinden het echter belangrijk om de activiteiten door te laten gaan en mensen uit de buurt te bieden waar iedereen welkom is. Of je nu wat ouder bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt of dat je een ander misschien kunt helpen die een hulpvraag heeft. Door het bieden van een centrale plek in de wijk kunnen we mensen uit de wijk betrekken, met elkaar verbinden en stimuleren we participatie in de samenleving. Samen met de Rosengaerde en Stichting Natuurboerderij en met de gemeente gekeken hoe wij dit mogelijk konden blijven maken. En dat is gelukt! Stichting Natuurboerderij Dalfsen was meteen enthousiast en stelde De Lindehoeve, Koesteeg 4, beschikbaar als nieuwe ontmoetingsplek.

Samen eten en ontmoeten

Iedere woensdagavond kunnen inwoners hier elkaar ontmoeten en samen genieten van een heerlijk maaltijd voor maar € 5,00. Hof van Dalfsen wilde als ‘goede noaber’ ook graag meedoen en heeft aangeboden om de maaltijden hiervoor te verzorgen. Afgelopen woensdagavond 20 februari is de eerste avond in de Lindehoeve dat wijkbewoners samen gezellig konden genieten van een heerlijke maaltijd. Het was een geslaagde avond.

Activiteiten

Ook de Rosengaerde blijft betrokken bij de ontmoetingplek en geeft er een keer in de maand workshops. Natuurlijk gaan we de komende tijd nog veel meer soos-activiteiten organiseren.

Kom je ook?

Heb je zin om op woensdagavond gezellig samen met andere te eten? Dan ben je welkom om 17.00 en we beginnen met de maaltijd om 17.30 uur. De kosten om mee te eten zijn € 5,00

Denk er wel even aan om je op te geven zodat weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dat kan door een mail te sturen naar: TOPDalfsen@philadelphia.nl

november 2018

Nieuwe ingang voor voetgangers en fietsers

Al een jaar zijn de bestuursleden van Natuurboerderij Lindehoeve bezig om een nieuwe plan qua toegankelijkheid van de boerderij voor te bereiden. Afgelopen maandag (26 november) is Loonbedrijf Lindeboom gestart met de werkzaamheden. Zij leggen een pad aan vanaf de Koesteeg dat rechtstreeks leidt naar het centrale plein voor de boerderij. De huidige ingangen waren tot nu toe een beetje verstopt. Door deze nieuwe ingang loop je zo naar het centrale plein van de Natuurboerderij. De andere ingang blijft uiteraard bestaan, vanwege de parkeerplaats voor de auto's. Er zijn nog meer plannen rondom het centrale plein, die zullen later worden uitgevoerd.

Nieuwe ingang Natuurboerderij Nieuwe ingang Natuurboerderij Nieuwe ingang Natuurboerderij Nieuwe ingang Natuurboerderij Nieuwe ingang Natuurboerderij Nieuwe ingang Natuurboerderij

augustus 2018

Pakjes hooi

Deze week hebben wij de pakjes hooi binnengehaald. Met hulp van Be Kappert voor het maaien en schudden en Johan van Dort voor het wiersen. Daarna heeft Bert Lindeboom van loonbedrijf Lindeboom perspakjes hooi gemaakt. Op een avond heeft het bestuur samen met Johan en Martijn van Dort de pakjes hooi naar binnen gebracht. Allemaal belangeloos en allemaal voor niets. Dat is nog eens een fijne sponsoring van Lindeboom!

hooien bij Natuurboerderij Lindehoeve hooien bij Natuurboerderij Lindehoeve hooien bij Natuurboerderij Lindehoeve hooien bij Natuurboerderij Lindehoeve

juni 2018

Een rondje over de boerderij

Het is al zomer op de Natuurboerderij! De dieren groeien goed, de tuinen staan volop in bloei en de oogst uit de groente- en kruidentuin is volop in gang. Elke dag is de boerderij op de hoek van de Koesteeg/Haersoltheweg geopend. Het is vaak heel gezellig met alle bezoekers die overal mogen kijken en er is een leuke speelgelegenheid voor de kinderen. Tegen een kleine vergoeding zet u ook nog heerlijke verse groenten van de boerderij op tafel.

Wanneer u een wandeling over de boerderij maakt, komt u misschien “huisgans” Guus tegen. Zij heeft 3 adoptie eieren uitgebroed en loopt nu met de kleine gele gansjes trots in de wei. Zegt u iets tegen Guus, dan geeft ze altijd antwoord terug. De 2 lammetjes die al enige weken op de boerderij rondlopen, worden met de fles grootgebracht. Het ene lammetje is een weesje en het andere lammetje was er net eentje te veel voor de moeder van een drieling. De twee beestjes zijn al heel tam en komen luid blatend op u af.

De cliënten van Philadelphia zorgen elke werkdag voor de dieren, het terrein en helpen mee in de groentetuin. Komt u vaker op de boerderij, dan herkent u vast de gezichten. Loop ook eens door de vele tuinen: de wilde tuin met de bijenstal, de boomgaard waarin de eerste appelen al zichtbaar zijn, dan naar de groentetuin waar u de tuinbonen kunt zien hangen en vergeet de kruidentuin niet, om uw reukzin te prikkelen. Terwijl u even later geniet van de rust op een bankje, kunnen de kinderen spelen in de speeltuin. Zeker met dit mooie weer is de boerderij een uitstapje waard. Op de verkoopkraam vindt u drie keer per week de verse oogst uit de groente- en kruidentuin. U bedient zichzelf en kunt kiezen uit groente, vruchten, kruiden, honing en eieren. Deze week liggen er o.a. rode bessen en kersen op de kraam. Gepast geld meenemen is een aanrader, want er kan niet gewisseld worden. De Natuurboerderij draait volledig op giften en donaties, door producten te kopen of iets meer te geven ondersteunt u de boerderij. Wij begroeten u graag.

Lindehoeve groeit en bloeit Lindehoeve groeit en bloeit Lindehoeve groeit en bloeit Lindehoeve groeit en bloeit Lindehoeve groeit en bloeit Lindehoeve groeit en bloeit

mei 2018

Er is weer groente!

Het voorjaar is volop aanwezig bij Natuurboerderij Lindehoeve. Naast dat er 2 lammetjes zijn, komt ook de groente- en kruidentuin weer helemaal tot leven. De vrijwilligers en cliënten van Philadelphia zijn al vanaf het vroege voorjaar druk in de weer om te zorgen dat het hele seizoen verse groenten kunnen worden aangeboden. In het verkoophuisje deze week ligt dan ook de eerste spinazie en rabarber.

Eerste groente is er weer!

Zeer binnenkort komen er radijsjes, rucola en raapsteeltjes bij. Allemaal voor een kleine prijs, die geheel ten goede komt aan de Lindehoeve. Er staat een geldkistje op de kraam waarin u, graag gepast, kunt betalen. Dus het is aangeraden klein geld mee te nemen. Uiteraard is een gift ook altijd welkom! Als extraatje liggen er een gratis recepten om mee te nemen naar huis. Dit keer een recept van een heerlijke spinazietaart. Elke dag is de boerderij open en kunnen groenten en straks ook weer kruiden, honing en bessen worden gekocht op de kraam.

mei 2018

Wij zijn Kunstpunt 11 op 5 en 6 mei

Kunstpunt 11

Het 13e kunstweekend van Kunst om Dalfsen wordt gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 mei. De Natuurboerderij is een van de punten waar u terecht kunt voor schilderijen en keramiek van verschillende Dalfser kunstenaars. De boerderij leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling en genieten van de natuur, dieren en kunst. U komt toch ook?
Het kunstpunt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Onderstaand vind u het kaartje, wij zijn kunstpunt 11.

Meer informatie vindt u www.kunstomdalfsen.nl.

Kunst om Dalfsen kaart

Lammetjes bij de Natuurboerderij

Wij zijn heel blij met 2 lammetjes die deze week op de boerderij zijn gekomen. De twee schattige dotjes zijn met de fles grootgebracht en ook bij de boerderij zullen ze nog even de fles krijgen. Het zijn Texelaars, de ene is wit en de andere zwart. Toch wordt de zwarte een Blauwe Texelaar genoemd.

Lammetjes op de Natuurboerderij

Naast de kuikentjes die al flink groeien, is het altijd leuk om jonge dieren te hebben. Komt u binnenkort kijken? Want ook de groentetuin begint te ontkiemen en wist je dat je ook voor eieren bij ons terecht kunt?

Kuikentjes horen bij Pasen

Iedereen denkt aan kuikentjes en jonge dieren tijdens de Paasdagen, dan is het ook echt superleuk om te kunnen melden dat tijdens de Paasdagen kuikentjes rondlopen bij onze Natuurboerderij. The Friendly Bird uit Dalfsen heeft ons deze kuikentjes geschonken. Waarvoor heel veel dank. De kuikentjes arriveren zaterdag voor Pasen en wij hopen dat ze mooi groot mogen worden bij ons. Komt u ook kijken? Let op! De boerderij is 1e paasdag gesloten.

Gesponsord door The Friendly Bird uit Dalfsen Gesponsord door The Friendly Bird uit Dalfsen

Zaterdag 17 maart Open dag Philadelphia

Op Natuurboerderij Lindehoeve wordt u welkom geheten met koffie en gebak. Medewerkers laten u graag zien welke activiteiten op de Natuurboerderij ondernomen kunnen worden. Ook het Ambulante team is hier vertegenwoordigd en geeft graag informatie over alle mogelijke vormen van ambulante begeleiding.

Tussen 10.00 - 15.00 uur bent u van harte welkom.

Open dag Philadelphia

NL-Doet bij Natuurboerderij Lindehoeve

Onder een heerlijk zonnetje begint NL-Doet bij Natuurboerderij Lindehoeve. Vrijwilligers en cliënten van Philadelphia hebben de handen uit de mouwen gestoken en alle plantenbakken opnieuw gevuld. Met de gesponsorde potgrond en planten van Buitenhuis hoveniers zien de plantenbakken er al weer een heel stuk fleuriger uit. Er zijn allerlei buitenklussen gedaan en er is een start gemaakt met het seizoen klaarmaken van de groente- en kruidentuin. Morgen gaat NL-Doet nog verder en wordt het binnenwerk opgepakt. Wilt u ook nog komen helpen? Graag, elke helpende hand is vanaf 10.00 uur welkom!

NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij NL Doet Natuurboerderij
Hoveniersbedrijf Buitenhuis

Buitenhuis Hoveniers stelt tuinaarde en beplanting ter beschikking

Wij zijn superblij dat Buitenhuis Hoveniers uit Dalfsen voor ons de tuinaarde en beplanting ter beschikking heeft gesteld in het kader van NL-Doet. Tijdens de klusdagen die plaatsvinden op vrijdag en zaterdag 9 en 10 maart hopen wij dat er vele vrijwilligers komen om samen de plantenbakken te vullen.

NL-Doet bij Natuurboerderij

Natuurboerderij doet mee aan NL-Doet op 9 en 10 maart a.s.

Doe mee met NL-Doet bij Natuurboerderij Lindehoeve. Samen met cliënten van Philadelphia en vrijwilligers van de boerderij staan op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart een aantal projecten op de planning. Zonder extra hulp zal dit niet allemaal lukken en daarom deze oproep aan alle Dalfsenaren die hart hebben voor natuur en dieren en Natuurboerderij Lindehoeve. Kunt u schilderen, behangen, planten poten, ben u handig met verlichting of kunt u andere lichte werkzaamheden verrichten? Meld u dan nu aan via https://www.nldoet.nl/klus/36628 en doe een uurtje, dagdeel, hele dag of zelfs twee dagen mee. De dagen starten om 10.00 uur en eindigen rond 15.00/16.00 uur. De locatie is Natuurboerderij Lindehoeve Koesteeg 4 Dalfsen.

Het is fijn als u zich aanmeldt, maar u kunt altijd vrijdag of zaterdag binnenlopen.

Opbrengst Poffertjes KiddyBe voor Natuurboerderij Lindehoeve

Tijdens het Dalfser Kerstfestijn bakte Kinderkledingwinkel Kiddybe heerlijke poffertjes, de opbrengst van de verkoop € 100,- ging naar een goed doel. Barbera Nieuwenhuizen, eigenaresse van Kiddybe: ‘Wij vinden dat Natuurboerderij Lindehoeve echt iets bijdraagt voor kinderen en daarom geven wij graag onze opbrengst aan hen.’ Jan Dirk Nijkamp, kersverse voorzitter van Natuurboerderij Lindehoeve, ging even bij de winkel langs om hen te bedanken voor dit prachtige initiatief.

Kiddybe schenkt opbrengst poffertjes

Bestuur neemt afscheid

Vanaf de oprichting van Natuurboerderij Lindehoeve en eigenlijk ook al ruim daarvoor zijn de bestuursleden Gerwin van Lohuizen, Dries Visser en Henk van de Vegt actief bezig geweest met de boerderij. Nu na al die jaren nemen zij per 1 januari 2018 afscheid en wordt het bestuur overgedragen aan Jan Dirk Nijkamp en Raymond Barendse. In november werd er op een fijne manier afscheid genomen door alle vrijwilligers van het huidige bestuur in het Hof van Dalfsen. Gerwin had allerlei foto's verzameld en die werden getoond. Tijdens de avond werden de nodige toespraken gehouden en een krat overhandigd met allerlei lekkernijen erin, ook kregen zij nog een fotoboekje met de jaren in vogelvlucht. Ook Lidy Visser werd in het zonnetje gezet, want ook zij heeft in al die jaren zoveel bijgedragen aan de boerderij. Dries, Gerwin en Henk hartelijk dank voor alles wat jullie voor Natuurboerderij Lindehoeve hebben betekend. Grandioos! Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid

Volop oogst uit onze groentetuin

Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente

Vlierbloesemsiroop bij Natuurboerderij Lindehoeve

nieuw Vlierbloesemsiroop Er is volop oogst bij Natuurboerderij Lindehoeve: sla, pluksla, rucola en komkommers, maar ook heerlijke peultjes en vanaf deze week ook tuinbonen. De vrijwilligers zijn er maar druk mee, want ook het onkruid schiet na de regenbuien van vorige week de grond uit. Op de verkoopkraam liggen naast de heerlijke groente ook elke keer nieuwe recepten die gratis mogen worden meegenomen. Dit keer bijvoorbeeld lauwwarme salade van peultjes. Niet alleen groente liggen op de kraam, ook is er honing en vanaf deze week ook vlierbloesemsiroop, die door een van de vrijwilligers zelf is gemaakt. De opbrengst van de verkoopkraam komt geheel ten goede aan de Natuurboerderij. Zij stellen elke ondersteuning in de vorm van hulp, sponsoring, (jaarlijkse) donaties of gewoon uw bezoek heel erg op prijs.

Natuurboerderij Lindehoeve heeft weer groente!

Het voorjaar is volop aanwezig bij Natuurboerderij Lindehoeve. Naast dat er jonge dieren zijn geboren, komt ook de groente- en kruidentuin weer helemaal tot leven. De vrijwilligers en cliënten van Philadelphia zijn het hele jaar al druk in de weer om te zorgen dat het hele seizoen verse groenten kunnen worden aangeboden. In het verkoophuisje deze week ligt dan ook de eerste rucola, radijs, raapstelen, spinazie, rabarber en pluksla. Allemaal voor een kleine prijs, dat geheel ten goede komt aan de boerderij zelf. Wel wordt aangeraden klein geld mee te nemen, want er kan alleen gepast betaald worden, uiteraard is een gift ook altijd welkom! Als extraatje ligt er een gratis recept om mee te nemen naar huis. Dit keer gaat het over Rucola, een heerlijke smaakmaker in de keuken. Elke dag is de boerderij open en kunnen groenten en straks ook weer kruiden, honing en bessen worden gekocht op de kraam. Zodra er nieuwe groenten worden aangeboden komt de prijslijst op deze site en op facebook te staan.

Jonge geitjes

Jippie het is lente! Want het eerste geitje is geboren. We zijn nog in verwachting van meer, misschien zelfs een tweeling.

Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas

Voortbestaan Natuurboerderij onder druk

Voortbestaan Natuurboerderij onder druk In verband met de krapte qua vrijwilligers en krimp en vervanging van de bestuursleden is er in de afgelopen jaren met diverse personen over gesproken en zijn er oproepen gedaan via de vrijwilligersvacaturebank. Dit hebben nog geen nieuwe bestuursleden opgeleverd. Echter nu het huidige bestuur voor zich zelf een einddatum heeft vastgesteld tw 1 januari 2018, begint het een stuk nijpender te worden.

Op dit moment zijn een 25 vrijwilligers actief om het project Natuurboerderij draaiende te houden. Binnen deze club vormen een 3 tal mensen het bestuur van de Stichting. Met het geplande vertrek van het huidige bestuur valt het fundament onder de organisatie weg. Zonder opvolging of overname-partij zal de Natuurboerderij in haar huidige vorm niet kunnen bestaan. Wij hopen echter dat er enthousiaste personen of een geschikte kandidaat zal zijn om dit project voort te zetten.

Natuurboerderij “Lindehoeve” die haar maatschappelijke waarde heeft bewezen: Een project die tot heden mede door inzet van vele vrijwilligersuren, sponsering en donateurs niet afhankelijk is geweest van subsidies. Een locatie waar jaarlijks vele bezoekers worden welkom geheten. Een project waar reeds jaren jong en oud zich kunnen ontspannen en nuttig kunnen maken. Een groen visite kaartje met een sociaal hart voor de gemeente Dalfsen. Toeristen uit binnen en buitenland er met plezier vertoeven. Ook een locatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een fijne werkplek waar vrijwilligers met plezier biologisch tuinieren en waar bezoekers kunnen genieten van deze producten. Kortom een plek waar je kennis kunt opdoen rond natuur en milieu door het omgaan met mensen ,dieren en planten.

Als er op korte termijn geen goede opvolging wordt gevonden dan moeten wij de boerderij ontmantelen. Wij willen dit niet zo maar laten gebeuren. Sterker nog: dat gaat ons aan het hart. Vandaar de oproep help ons.

Wij roepen een ieder op die dit ook aan het hart gaat en met het bestuur daarover van gedachten wil wisselen te mailen naar : info@natuurboerderijdalfsen.nl.

Zomer op Natuurboerderij ’Lindehoeve’

Het is volop zomer op onze natuurboerderij.
De jonge dieren, die dit voorjaar zijn geboren worden groter. In de moes- en kruidentuin groeit en bloeit alles als kool! Ook al begint voor velen de vakantie: op ’Lindehoeve’ heerst altijd bedrijvigheid. De cliënten van Philadelphia en de vrijwilligers zorgen er voor dat alle dieren hun natje en droogje en op zijn tijd een knuffel krijgen. Er wordt geschoffeld om het onkruid eronder en de heerlijk verse en onbespoten groente boven de grond te krijgen. Er komen regelmatig (oppas)vaders en –moeders, (oppas)opa’s en -oma’s met hun (klein)kinderen een kijkje nemen en spelen in de speeltuin. Maar dat niet alleen. Veel mensen zijn verrast als ze een kijkje nemen in onze groentekraam. Daar ligt de opbrengst van de groentetuin voor een mooi prijsje te koop. Iedereen kan dus meegenieten van wat de tuin ons biedt. Kom gerust ook een keer. “Lindehoeve” is geopend op werkdagen van 10.00 – 16.30 uur en in het weekend van 13.30 – 17.00 uur.

Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve

Gastouderbureau Dalfsen viert de 5e verjaardag van pony Annabel

Pony Annabel van Natuurboerderij de Lindehoeve vierde vandaag haar 5e verjaardag. De kinderen en (gast-) ouders van Gastouderbureau Dalfsen waren uitgenodigd op het verjaardagsfeestje. De kinderen hadden allemaal een cadeautje voor Annabel en haar vriendinnetje Anarinske meegenomen. Zoals handenvol hooi, wortels, appels, brood en mooie tekeningen. Ook werd door iedereen uit volle borst meegezongen met het Lang zal ze leven voor Annabel. Het was een prachtig verjaardagsfeest voor de pony en voor de kinderen! Van Gastouderbureau Dalfsen kreeg Annabel een cheque van € 150,-.

Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel

Mevrouw Koerhuis schenkt prijs aan Natuurboerderij

Tijdens de Oranjefeesten won mevrowu Koerhuis een mooie prijs waarbij ze met 10 personen op een donut van Hiawatha Actief over de Vecht kon dobberen. Deze prijs was echter niet aan Mevr. Koerhuis besteed en samen met de Oranjevereniging heeft ze besloten haar prijs te verloten voor een goed doel. Mevr. Koerhuis is een dierenvriend en koos ervoor het bedrag van de verloting te schenken aan Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen.

Tijdens de verloting op Koningsdag bracht deze prijs het prachtige bedrag van €260,- op! Op zaterdag 14 mei heeft mevrouw Koerhuis dit bedrag persoonlijk overhandigd aan Dries Visser en vrijwilligers, samen met Liesbeth Mars en Suzan Laarman van de Oranjevereniging. Mevr. Koerhuis werd hartelijk en enthousiast ontvangen tijdens de klus dag en werd rondgeleid op deze bijzondere plek.

Het bedrag wordt goed besteed aan het maken van een nieuw caviahok. Bedankt voor de waardecheque, mevrouw Koerhuis!

Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij

Rucola in de keuken

Rucola wordt vooral gebruikt als smaakmaker. Het heeft een pittige, nootachtige smaak. Vooral in de mediterrane keukens vind je het in veel gerechten. Rucola kan rauw gegeten worden, maar kan je bijvoorbeeld ook kort stoven. Het wordt vaak gebruikt in rauwkostsalades, in combinatie met slasoorten, of fijngesneden rauw door de aardappelpuree of soep. Deze week een recept met raapsteeltjes dat u gratis mee mag nemen!

Groente- en kruidentuin van ‘Lindehoeve’ in de groei!

Iedereen heeft het gemerkt: de lente is volop uitgebroken! Ook bij Natuurboerderij Lindehoeve, op haar prachtige plek, hoek Koesteeg / Haersoltheweg, is dat aan alles te zien. Met name in de moestuin is volop gezaaid en komen de eerste groenten alweer boven. Ook de kruidentuin staat er prachtig bij!

Er wordt zelfs alweer geoogst. De eerste rabarber, spinazie, minikomkommers, radijs en rucola sla ligt al in onze groentekraam voor de verkoop. U kunt naar eigen smaak heerlijke verse kruiden plukken voor gebruik in de keuken. Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, is er verse aanvoer van groente van het seizoen. Met heerlijke recepten! De kraam is zelfbediening. Er hangt een prijslijst en het geld kunt u in het daarvoor bestemde kistje doen. Gepast geld meenemen dus!

Ieder seizoen zet een aantal vrijwilligers zich in voor het bewerken van de groente- en kruidentuin. Wij kweken op de biologische manier. Er komt alleen ‘echte’ mest op de grond en er worden geen gif of andere chemische middelen gebruikt. Ook is er sprake van wisselteelt om op natuurlijke manier ziekten in de groenten te voorkomen. En natuurlijk komt alle tuinafval op de composthoop, zodat de daardoor verkregen compost ook weer kan worden gebruikt als ‘mest’ voor de tuin.

U kunt ook gewoon een kijkje komen nemen in de tuin zelf. Als er iemand aanwezig is, zal die u er graag over vertellen. Kijk voor het actuele aanbod van de groente- en kruidentuin op www.natuurboerderijdalfsen.nl

Gift voor Natuurboerderij Lindehoeve van de Vechtdal Cup

Zoals elk jaar start de Natuurboerderij met een nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers. Om het jaar wordt er een informatief uitje georganiseerd. Dit jaar konden ongeveer 20 vrijwilligers mee naar de Vreugderijkerwaard, bij Westenholte in Zwolle. Onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten kwamen zij meer te weten over het ontstaan en herinrichting van dit unieke stukje natuur. Naderhand werd de bijeenkomst afgesloten met een stamppot buffet in de Natuurboerderij zelf. Daarbij kwam als verrassing enkele vertegenwoordigers van de Vechtdal Cup, een initiatief van de service-clubs uit het Vechtdal: JCI, Lions, Rotary en Soroptimisten. Met dit initiatief willen zij goede doelen ondersteunen in het Vechtdal. Zij hebben in 2015 gekozen voor de Kinderboerderijen in de regio, waaronder dus Lindehoeve en dan met name de Koffiecorner. De check werd uitgereikt door Jan Rooijakkers aan Dries Visser, voorzitter van Natuurboerderij Lindhoeve. Dries: ‘Het geld komt zeker goed van pas, want het plein rondom de koffiecorner is toch wat groter geworden dan gepland en de inrichting moet nog verder afgewerkt worden.’ De Natuurboerderij draait op donateurs, sponsoren en giften, elke bijdrage is dan ook van harte welkom.

Vechtdal Cup - Natuurboerderij Lindehoeve Vechtdal Cup - Natuurboerderij Lindehoeve

Vreugderijkerwaard

Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve

Mol diervoeding al meer dan 10 jaar donateur

Ga naar de website van Mol Diervoeding Al vele jaren ondersteunt Mol diervoeding de Natuurboerderij ‘Lindenhoeve’. Meerdere malen per jaar worden er bestellingen geplaatst en klaargezet door Mol diervoeding, waarna de medewerkers van de Natuurboerderij ‘Lindenhoeve’ de producten gratis komen ophalen. Door de ondersteuning van verschillende soorten artikelen kunnen de vele dieren zoals, konijnen, paarden, schapen, geiten, herten, kippen en cavia’s, weer gevoerd en verzorgd worden. Beide partijen zijn blij met de samenwerking en hopen deze nog jaren te kunnen voortzetten om zo een maatschappelijk steentje bij te kunnen dragen in de regio.

Lees verder op de website van Mol Diervoeding

Mol Diervoeding Mol Diervoeding

Koffiecorner officieel geopend

Woensdag 24 juni werd de nieuwe Koffiecorner feestelijk geopend door Dries Visser in de aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en cliënten van Stichting Philadelpia. Voor vele bezoekers is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, namelijk om koffie of thee te kunnen drinken en gezellig met de kinderen te kunnen zitten bij de vernieuwde en uitgebreide speeltuin. Ook aan de kleintjes is gedacht, want voor hen is er een pakje drinken te koop. Pinnen is niet mogelijk, dus er moet met gepast geld betaald worden.

De koffiecorner is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag.

,/p> Als blijkt dat er veel belangstelling voor is, dan zal dit uitgebreid worden naar de overige dagen. In de overdekte voorruimte van de koffiecorner worden tevens eigen gekweekte groente en overige producten te koop aangeboden.

Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner

Dankzij VSB Fonds en Rabobank uitbreiding

Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ begint het voorjaar goed met een aantal lammetjes en dankzij het VSB Fonds en de Rabobank ook nieuwe speelvoorzieningen en een koffiecorner.

Het VSB Fonds ondersteunt projecten zoals die van de Natuurboerderij om een bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving te leveren. Met een bijdrage van € 4000,= willen zij de Natuurboerderij een extra impuls geven. Daarnaast komt uit het maatschappelijk Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank een flinke ondersteuning van maar liefst € 5000,=. De Rabobank vindt dat de uitbreiding ruimte biedt aan een extra werkervaringsplek voor cliënten van de boerderij. Het bestuur van de Stichting is dan ook zeer ingenomen met deze geweldige injecties die het mogelijk hebben gemaakt om de uitbreiding te realiseren.

Aan de koffiecorner wordt momenteel de laatste hand gelegd door diverse leerlingen van het opleidingscentrum ‘de Grift’ uit Nieuwleusen. Voorafgaand zijn meerdere vrijwilligers actief geweest om een goede fundering aan te brengen onder de corner. De nieuwe speeltoestellen zijn door IJreca geplaatst en Hoveniersbedrijf Rozengaerde heeft gezorgd voor een prachtig terrasje en nieuwe aanplant. Het geheel ziet er dan ook fraai uit.

Als alles mee zit hoopt het bestuur begin juni de bezoekers te kunnen verwelkomen met koffie en een pakje drinken voor de kinderen. Daarmee wordt een bezoek aan Natuurboerderij Lindehoeve nog aantrekkelijker.
Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve

Eerste lammeren geboren

De eerste lammeren bij Toggenburger geit zijn inmiddels geboren op de boerderij. Ze zijn nu 18 dagen oud en mogen geknuffeld worden. Het zijn 2 prachtig donker gekleurde jonge dieren die dagelijks door het hok huppelen.
Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve

Valentijnstaart van D66 voor vrijwilligers van de natuurboerderij

Namens de raadsfractie van D66 Dalfsen is op zaterdag 14 februari jl. een reusachtige taart aangeboden aan de vrijwilligers van natuurboerderij "Lindehoeve" in Dalfsen. Een welverdiend gebaar naar de ca. 25 vrijwilligers die onder aanvoering van hun voorzitter Dries Visser, van de natuurboerderij niet alleen een ontmoetingsplek hebben weten te maken, maar ook tot een educatief centrum voor kinderen en volwassenen.

Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66
Op de vraag wie of welke organisatie dit jaar in aanmerking zou kunnen komen voor de D66 Valentijns taart, stuurde ons jongste D66 lid, Sem Loggen als reactie: "Natuurboerderij "Lindehoeve" heeft een initiatief waarbij ze samen met scholen een educatief programma opzetten om kinderen actief biologie te leren, dit doen ze bijvoorbeeld door het planten van gewassen en krijgen kinderen een paar keer per jaar de groeistadia van een bloem te zien"

Deze motivatie raakt de kern van wat "Lindehoeve" probeert te zijn en wordt door de fractie van D66 als zeer waardevol beschouwd. Daarnaast waardeert de fractie de maatschappelijke betrokkenheid van de Stichting door cliënten van Philadelphia (mensen met een beperking) een zinvolle dagbesteding te bieden, waarbij de omgang en verzorging van dieren een positieve uitwerking hebben.

Voldoende reden om het bestuur en de vrijwilligers van "Lindehoeve" te verrassen en hen deze blijk van waardering over te brengen. De taart is uitgereikt door Mirjam Dijsselhof en Gerrit van Hofwegen, voor D66 Dalfsen de verkiesbare kandidaten op de lijst voor de Provinciale Staten.

Nieuwe bezoekersvoorziening bij Natuurboerderij

Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve

Aan het begin van 2014 werd een plan gemaakt bij Natuurboerderij Lindehoeve om het bezoekers nog iets plezieriger te maken. De gedachten waren aan een voorziening waarbij koffie, thee en een pakje limonade te krijgen was, maar ook aan een mooie overzichtelijker plek voor het uitstallen van de eigen gekweekte groenten, de honing uit de bijenstal en de door de kippen gelegde eieren. De plannen zijn inmiddels verder uitgewerkt en door twee giften kon afgelopen week de bouw van de voorziening worden gestart. Deze twee giften kwamen van Woongroep55+ met het mooie bedrag van ? 1750,= en Greenshoes uit Dalfsen schonk nog eens ? 1000,=. Loonbedrijf Lindeboom is inmiddels begonnen met de werkzaamheden. De uitbreiding komt naast de huidige speelplaats, die ook een metamorfose krijgt met een aantal nieuwe speeltoestellen. Wanner het eenmaal klaar is kunnen mensen genieten van een kopje thee of koffie, terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

Wilt u de voortgang bekijken, Natuurboerderij Lindehoeve is elke werkdag en op zondag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Door de werkzaamheden en omdat de boerderij ook te maken met restricties rondom de vogelgriep, worden beschermde delen aangegeven met rood-witte linten. U wordt verzocht zich daaraan te houden tijdens uw bezoek.

Lintje voor Dries Visser

Lintje voor Dries Lintje voor Dries lintje voor Dries

Op Koningsdag 2014 mocht onze voorzitter Dries Visser uit handen van Burgemeester Han Nooten deze koninklijke onderscheiding ontvangen op het gemeentehuis. Na al die jaren van vrijwillige inzet is Dries nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd Dries, namens ons allen!