Nieuws

Op 21 september viert Natuurboerderij Lindehoeve haar 15 jarig bestaan

Op zaterdag 21 september viert Natuurboerderij Lindehoeve haar 15 jarig bestaan met een gezellige middag vol activiteiten voor jong en oud. Bovendien wordt ’s ochtends de intentieverklaring getekend over de toekomstige ontwikkeling van de locatie Koesteeg 4 (nu bekend onder de naam Natuurboerderij Lindehoeve) door Philadelphia Zorg /Top Vechtdal, Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en Natuurboerderij Lindehoeve. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om deze toekomstplannen te komen bekijken en mee te doen aan alle activiteiten.

Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ is opgericht in 2004 na een intensieve periode van lobbyen voor een locatie. Inmiddels 15 jaar verder heeft de boerderij zich aan de Koesteeg 4 ontwikkelt als een mooie rustige plek waar je natuur kunt beleven, dieren kunt aaien en waar cliënten van Philadelphia hun werkplek hebben. Ook de Sterrenwacht het Vechtdal en Bijenvereniging Oudleusen hebben elk hun eigen plaats op de boerderij.

Intentieverklaring over toekomstplannen

Het bestuur van de Lindehoeve wil haar samenwerking met Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal intensiveren en met de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij verkennen of de locatie geschikt is te maken voor de vestiging van een kleinschalige brouwerij. Zaterdagochtend 21 september om 10.30 uur vindt de ondertekening plaats van de intentieverklaring door Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal, Natuurboerderij Lindehoeve en Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij en ook zij bieden mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige en sociale dagbesteding.

's Middags feest!

Graag nodigen wij de hele bevolking van Dalfsen en daarbuiten uit voor een feest voor jong en oud, met allerlei spel elementen, proeverijen, leuke dingen om te zien en te doen. Meld je eerst bij onze infokraam, hier kun je strippenkaarten en consumptiekaarten kopen. Consumptiekaart voor 5 consumpties/proeverij kost € 5,00.

Voor de allerkleinsten

Met jouw gratis strippenkaart kun je spelletjes doen, loop het kabouterpad of ga een flensje halen. Als je strippenkaart vol is, krijg je van ons ook nog eens een ambachtelijk ijsje.

Voor kinderen

Wij dagen jou uit, kom jij binnen 10 minuten uit onze Escapestal? Met jouw strippenkaart kun je 8 leuke spellen doen, waaronder de Escapestal. Je krijgt van ons een flensje en als je strippenkaart vol is en ook nog een lekker ijsje. Kom dus met je vrienden, want samen is het nog veel leuker.

Voor de volwassenen

De Escapestal is ook voor volwassenen geschikt. Wij dagen je uit, lukt het jou om binnen 10 minuten eruit te komen? Doe mee aan het appelhappen. Kom kijken bij de groentekraam en neem plaats op ons terras. De cliënten van Philadelphia bedienen je graag, je kunt dan heerlijk genieten van vers appelsap of lekkere cake.

15 jaar Natuurboerderij

Sponsoren

Wij zijn superblij met onze naaste buren Hof van Dalfsen en Restaurant De Barones, zij sponsoren het eten en drinken voor deze dag. Daarnaast Jaap Blaakmeer voor zijn ambachtelijk ijs en Bakkerij van der Most voor de cake. Geweldig!

Spoonsor 15 jarig bestaan
Sponsor 15 jarig bestaan
Sponsor 15 jarig bestaan

mei 2019

Normaal-Reünie overhandigt cheque

Normaal-Reünie overhandigen cheque aan Natuurboerderij

Afgelopen zondag mocht Jan Dirk Nijkamp, voorzitter van Natuurboerderij Lindehoeve, een prachtige cheque ontvangen uit handen van de organisatie van de Normaal-Reünie. € 500,- schenken zij aan de Natuurboerderij.

De Normaal-Reünie is ontstaan uit een groep fanatieke Normaal aanhangers, die elk jaar weer de optredens van Normaal hebben bijgewoond, sommigen meer dan 10x. De eerste reünie werd in het voorjaar van 2012 georganiseerd door 5 fans, toen nog zonder live-band bij de Familie Hilgenkamp aan de Welsummerweg.

In 2015 stopte de band Normaal na 40 jaar en de organisatie van de Normaal-Reünie kreeg steeds vaker het verzoek om een 2e editie te organiseren. Hieraan kon de organisatie, inmiddels gegroeid naar 6 mensen, in maart 2017 gevolg geven. Karl Kolbe bood aan hoofdsponsor te zijn en stelde zijn bedrijfshal aan de Singel 2 ter beschikking. Ook de coverband De Kisjeskearls, gezien bij Kachel FM in Hoonhorst, werd benaderd en zo was de 2e editie een feit. Uiteraard kwam er ook een derde reünie: Op 16 februari van dit jaar werd door 7 personen de 3e editie georganiseerd. Terugkijkend zegt de organisatie: “Wij zijn van mening dat wij een feest moeten organiseren zoals de gemeente het graag ziet. Hier komt best veel bij kijken om het besloten feest veilig maar vooral gezellig te laten verlopen. Daarom zijn wij nu met 7 personen. Gelukkig hebben wij alle medewerking van sponsors en vrijwilligers gehad, en de avond was dan ook zeer geslaagd! We merken dat Normaal nog erg leeft in deze regio. Wij zijn na de vele positieve reacties alweer voorzichtig bezig met de plannen voor een vierde editie in 2021. Met de opbrengst van de Normaal-Reünie organiseren we nog een afterparty voor de organisatie en de vrijwilligers, maar we wilden ook dat er iets ten goede kwam aan de Dalfser Gemeenschap en de Natuurboerderij is dat bij uitstek.”

Het geld dat naar Natuurboerderij Lindehoeve gaat, wordt bijzonder gewaardeerd en zal een goede bestemming krijgen. Het bestuur heeft plannen voor aanpassing van het plein om zo een centraal punt te creëren. Ook bestaat de boerderij dit jaar 15 jaar, eind juni wordt hiervoor een feest voor iedereen uit Dalfsen georganiseerd.


mei 2019

Kunst om Dalfsen, Kunstpunt 11

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Op 4 en 5 mei werd het Kunst- & Cultuurweekend rondom Dalfsen gehouden. Bij Natuurboerderij Lindehoeve hebben wij de volgende kunstenaars ontvangen.

Dinah

Dinah maakt sieraden van rubber. Hiervoor gebruikt ze verschillende soorten waarbij de holle soort met aluminium draad zorgt ervoor dat de prachtige halssieraden netjes blijven liggen. Bovendien gebruikt ze alleen maar aluminium, voor die mensen die allergisch zijn. In de sieraden gebruikt Dinah ook halfedelstenen en glazen of houten kralen. Ze is begonnen met vooral rood in combinatie met rubber, maar inmiddels maakt ze ook veelkleurige sieraden variërend in kettingen, broches, hangers en ringen. Zij zijn allemaal uniek en waren zeker de moeite waard om te bekijken.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Katarina Jankowski

Schildert met allerlei soorten technieken. Prachtig zijn de op hout geschilderde dieren, vogels en herten die worden geleid door de vormen en oneffenheden in het hout. Speciaal voor Kunst om Dalfsen heeft ze een collage gemaakt met nestjes. Deze zijn gemaakt in olieverf en geven een mooi overzicht van verschillende soorten eieren. Ook heeft ze aquarel en nog een aantal andere olieverf schilderijen bij zich.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Gerell & Janell

Ze schilderen allebei en maken prachtige beelden van zeepsteen en brons. Dit echtpaar vult elkaar perfect aan. De expositie is een combinatie van robuust de abstracte beelden tot heel verfijnde technieken in bijvoobeeld het schilderij van een roodborstje.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Winkel van Philadelphia

Achter de boerderij is de winkel van de cliënten van Philadelphia. Altijd de moeite waard. De cliënten ontvangen u graag!

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve