Nieuws

Ondertekening Intentieverklaring

Tijdens het 15 jarig bestaan van de Natuurboerderij, hebben 3 partijen een intentieverklaring getekend voor de toekomst van de locatie aan de Koesteeg. Hierna werd deze overhandigd aan Wethouder Jan Uitslag van Gemeente Dalfsen.

Ondertekening intentieverklaring
Overhandiging aan Jan Uitslag
Uitleg van de plannen door Lars van de Vegt

Intentieverklaring over toekomstplannen

De Natuurboerderij Lindehoeve, Philadelphia en de Vechtdal Brouwerij gaan onderzoeken of het technisch, realistisch en financieel haalbaar is om het terrein van de Natuurboerderij Lindehoeve, Koesteeg 4, zodanig in te richten dat er ruimte is voor dierenverblijven, herinrichting van de huidige boerderij en een kleinschalige bierbrouwerij. Belangrijk hierbij is dat er een mooie zichtlocatie en entree ontstaat aan de noordkant van Dalfsen met veel aandacht voor duurzaamheid. Verder bestaat de mogelijkheid dat andere partijen met eenzelfde maatschappelijke doelstelling kunnen aansluiten bij deze toekomstplannen waardoor een ‘social enterprise’ ontstaat.

15 jarig bestaan

Op 21 september werd het 15 jarig bestaan van Natuurboerderij Lindehoeve gevierd. Veel vrijwilligers en cliënten van Philadelphia hebben geholpen om van de middag een waar feest te maken. De Peepshow, de groentekraam en ook de Escapestal waren voor veel ouderen en kinderen heel erg leuk. Kinderen konden met hun strippenkaart stipwerk doen, een plankje zagen, koek happen, het best wel pittige klimbos van Scouting Dalfsen voltooien en allerlei leuke spelletjes.

Stipwerk
Spelletjes in het veld
Jenga blokken

De kraampjes van Groen Gebogen, de Sterrenwacht, Bijenvereniging Oud Leusen, Mandenmaker Wim Duteweerd, Kunstenares Katarina Jankowski, Tweedehands kinderkleding Zussies en Ambachtelijk Vechtdal Brouwerij hadden regelmatig bezoekers. De flensjes van Restaurant de Barones waren zo op. Het lekkere ijs van Jaap Blaakmeer en de vers geperste appelsap lieten zich goed smaken.

Sterrenwacht
Historie Natuurboerderij Lindehoeve
Natuurboerderij Lindehoeve
Groen Gebogen
Katarina Jankowski
Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij
Natuurboerderij Lindehoeve
Natuurboerderij Lindehoeve Groentekraam
Zussies
Een enorm dankje wel richting onze sponsoren, die ons enorm hebben geholpen:

Sponsor 15 jarig bestaan Sponsor 15 jarig bestaan Sponsor 15 jarig bestaan Sponsor 15 jarig bestaan Sponsor 15 jarig bestaan

mei 2019

Normaal-Reünie overhandigt cheque

Normaal-Reünie overhandigen cheque aan Natuurboerderij

Afgelopen zondag mocht Jan Dirk Nijkamp, voorzitter van Natuurboerderij Lindehoeve, een prachtige cheque ontvangen uit handen van de organisatie van de Normaal-Reünie. € 500,- schenken zij aan de Natuurboerderij.

De Normaal-Reünie is ontstaan uit een groep fanatieke Normaal aanhangers, die elk jaar weer de optredens van Normaal hebben bijgewoond, sommigen meer dan 10x. De eerste reünie werd in het voorjaar van 2012 georganiseerd door 5 fans, toen nog zonder live-band bij de Familie Hilgenkamp aan de Welsummerweg.

In 2015 stopte de band Normaal na 40 jaar en de organisatie van de Normaal-Reünie kreeg steeds vaker het verzoek om een 2e editie te organiseren. Hieraan kon de organisatie, inmiddels gegroeid naar 6 mensen, in maart 2017 gevolg geven. Karl Kolbe bood aan hoofdsponsor te zijn en stelde zijn bedrijfshal aan de Singel 2 ter beschikking. Ook de coverband De Kisjeskearls, gezien bij Kachel FM in Hoonhorst, werd benaderd en zo was de 2e editie een feit. Uiteraard kwam er ook een derde reünie: Op 16 februari van dit jaar werd door 7 personen de 3e editie georganiseerd. Terugkijkend zegt de organisatie: “Wij zijn van mening dat wij een feest moeten organiseren zoals de gemeente het graag ziet. Hier komt best veel bij kijken om het besloten feest veilig maar vooral gezellig te laten verlopen. Daarom zijn wij nu met 7 personen. Gelukkig hebben wij alle medewerking van sponsors en vrijwilligers gehad, en de avond was dan ook zeer geslaagd! We merken dat Normaal nog erg leeft in deze regio. Wij zijn na de vele positieve reacties alweer voorzichtig bezig met de plannen voor een vierde editie in 2021. Met de opbrengst van de Normaal-Reünie organiseren we nog een afterparty voor de organisatie en de vrijwilligers, maar we wilden ook dat er iets ten goede kwam aan de Dalfser Gemeenschap en de Natuurboerderij is dat bij uitstek.”

Het geld dat naar Natuurboerderij Lindehoeve gaat, wordt bijzonder gewaardeerd en zal een goede bestemming krijgen. Het bestuur heeft plannen voor aanpassing van het plein om zo een centraal punt te creëren. Ook bestaat de boerderij dit jaar 15 jaar, eind juni wordt hiervoor een feest voor iedereen uit Dalfsen georganiseerd.


mei 2019

Kunst om Dalfsen, Kunstpunt 11

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Op 4 en 5 mei werd het Kunst- & Cultuurweekend rondom Dalfsen gehouden. Bij Natuurboerderij Lindehoeve hebben wij de volgende kunstenaars ontvangen.

Dinah

Dinah maakt sieraden van rubber. Hiervoor gebruikt ze verschillende soorten waarbij de holle soort met aluminium draad zorgt ervoor dat de prachtige halssieraden netjes blijven liggen. Bovendien gebruikt ze alleen maar aluminium, voor die mensen die allergisch zijn. In de sieraden gebruikt Dinah ook halfedelstenen en glazen of houten kralen. Ze is begonnen met vooral rood in combinatie met rubber, maar inmiddels maakt ze ook veelkleurige sieraden variërend in kettingen, broches, hangers en ringen. Zij zijn allemaal uniek en waren zeker de moeite waard om te bekijken.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Katarina Jankowski

Schildert met allerlei soorten technieken. Prachtig zijn de op hout geschilderde dieren, vogels en herten die worden geleid door de vormen en oneffenheden in het hout. Speciaal voor Kunst om Dalfsen heeft ze een collage gemaakt met nestjes. Deze zijn gemaakt in olieverf en geven een mooi overzicht van verschillende soorten eieren. Ook heeft ze aquarel en nog een aantal andere olieverf schilderijen bij zich.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Gerell & Janell

Ze schilderen allebei en maken prachtige beelden van zeepsteen en brons. Dit echtpaar vult elkaar perfect aan. De expositie is een combinatie van robuust de abstracte beelden tot heel verfijnde technieken in bijvoobeeld het schilderij van een roodborstje.

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve

Winkel van Philadelphia

Achter de boerderij is de winkel van de cliënten van Philadelphia. Altijd de moeite waard. De cliënten ontvangen u graag!

Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve
Kunst om Dalfsen - Natuurboerderij Lindehoeve